Árnyékolástechnika

De mi is igazán az ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA ? Amennyire fontos a NAP ENERGIÁJA ÉS ÉLTETŐ FÉNYE az emberiség számára, olyannyira lehet zavaró is. A civilizált lakosság egyre igényesebb szokásai miatt, évről évre Bővebben

Klímatechnika

14 évvel ez előtt kezdtük a KLÍMATECHNIKAI berendezések értékesítését és telepítését, az amerikai hadsereg felkérésére, a Taszári légibázis „hivatalos beszállítójaként.” A sikerre való tekintettel a polgári kiszolgálójuk a Brown & Bővebben

Vagyonvédelem

Az alábbiak közül az első 3 csak jelzi a behatolás tényét, míg a Biztonsági Ajtók, Zárak,  Rácsok & Páncélfóliák  = gátolják, lelassítják azokat – szirénaszó mellett! A tökéletes védelem alappillérei, melyek Bővebben

Napkollektorok

A naptól nem kap számlát! A 3 óra alatt földet ért Napenergia, elegendő az egész föld energiaszükségletének ellátására! Ráadásul ingyen! Sőt most még állami támogatással is!   Ugye van még Bővebben

Műanyag ablakok

Csúcsminőségben és elérhető árakon!  Egy életre szóló kényelem? 10 ÉVE forgalmazzuk a nagyhírű TRYBA (Franciország) és SPECTUS (Nagy-Brittania) felsőkategóriás műanyag nyílászáróit. A Kaposvártól 20 km-re lévő Üzem havi GYÁRTÓKAPACITÁSA meghaladja akár Bővebben

/www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/209934slide_rpont_no1.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/795398slide_rpont_no2.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/121971slide_rpont_no3.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/484891slide_rpont_no5.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/881555slide_rpont_no4.jpg

Klímaberendezés kiválasztása

KlímaberendezésA látogatott oldal ami most Ön előtt van, több hasonló oldallal van kapcsolatban. A társoldalakon a klímabeszerelésről, klímajavításról vagy klímaalkatrészről kaphat információt. Ismerje meg a klímaberendezésekben rejlő lehetőségeket és használja ki! Keresse fel weboldalainkat is miután itt körbenézett. Inverteres klímát vagy on-off rendszerűt válasszak? A kérdés nem egyszerű, átt kell gondolni sok mindent. Néhány jó tanács a választáshoz. Mennyit használom egy évben? Milyen célra használom? Akarom-e fűtésre használni? Csak akkor válasszuk, ha minden funkcióját jól és sokszor kihasználjuk.

Mit jelent ha a klímaberendezés inverteres?

Inverteres klímaberendezésAz inverter magyar értelmezésre lefordítva váltakozó áramú szabályzott hajtást jelent, ami a váltakozó áramú energiát egy egyenirányító (ac/dc konverter segítségével) egyen feszültségu energiává alakít át. Az inverter feladata, hogy egyenfeszültségböl állítsa elö (a válltozó fordulatszámú kompressorral) a válltozó teljesítményleadást. Így kiküszöbölhető a régi tipusú gépeknél fellépő áramlökés, az indítási áramtüske.

Kiválasztás szaküzletből!

Azt javasoljuk, mielőtt klímaberendezés vásárlása mellett dönt, mindenképp kérje ki szakember tanácsát. Nem biztos, hogy a "lépcsőházi-professor" a leginkább hozzáértő a kérdésben. Célszerű szaküzletet választani ahol megnézhetjük a kiválasztott készüléket, kipróbálhajuk a nekünk leginkább megfelelő típust, mert fontos, hogy megismerjük amit választunk, u.i. a Szupermarketek eladói nem feltétlenül szakosodtak erre a termékre. Fontos a teljesítményigény felmérése, és az Ön használói igényeinek megfelelő, optimális műszaki megoldás kiválasztása. A Szakboltok kínálatban és hozzáértésben is lényegesen felülmúlják a többi üzletet. A választásnál nagy segítséget nyújthat, ha nem feltétlenül a fellelhető legolcsóbbat választjuk, ez ugyanis hosszútávon valószínűleg a legdrágább lessz... (Lásd: egynyári készülékek) A legfontosab, hogy lehetőleg ahol vásároljuk, az végezze a telepítést, így a Garancia is ugyanott érvényesíthető.

Fontosabb tényezők, amelyek a szükséges teljesítményt a klimatizálandó épület vagy helység térfogatán/méretein túl befolyásolják:

  • Az épület határoló felületeinek hőátadási együtthatója
  • Nyílászáró felületek nagysága, légzárása
  • Benapozottság / tájolása
  • Beépített elektromos fogyasztók / belső hőterhelés
  • Jellemzően bent tartózkodó személyek száma
  • Az épület funkcionális használati módja

Beüzemelés

Csak érvényes HKVSZ zöldkártyával rendelkező kivitelezővel üzemeltesse be készülékét. Ez nemcsak garanciális feltétel, de azt is biztosítja, hogy a az elvégzett munka szakszerű lesz, és Ön elégedetten használhatja megvásárolt berendezését.

Üzemeltetés

Helyes szigetelés, csukott ajtó-ablak Akinek még új a klímája, annak lehet, hogy új szokásokat is fel kell vennie. Amíg működteti a berendezést, nem hagyhatja hosszabb ideig tárva-nyitva az ablakot és az ajtót, ugyanis ilyenkor az utcát hűti, pénzt dob ki az ablakon. A klímát beszereltetőknek érdemes rendszeresen ellenőrizniük a nyílászárók szigetelését is: a hatékony hűtés - akárcsak a hatékony fűtés - nem fér össze az elégtelenül szigetelt ajtókkal-ablakokkal. A "klímabetegség" megelőzése Amellett hogy a beltéri levegő minősége befolyásolja a közérzetünket, számos betegség kialakulásában is játszhat szerepet: évről évre egyre több olyan ember fordul orvoshoz pl. légúti, influenzás panaszokkal, fejfájással, aki sok időt tölt klimatizált térben. A klímabetegség elsősorban a nagyobb irodaépületekben jelent problémát, ám akár otthonunkban is kedvezőtlenül változhat a levegő minősége, ha helytelenül használjuk a légkondicionálást. A betegségnek ugyanis nem maga a berendezés az oka, hanem annak a szakszerűtlen használata. Sokan azt gondolják, hogy nem bírják a légkondicionálót, viszont mindössze azért betegednek meg, mert egyszerűen hűvösebbre állítják a kelleténél. Ha a külső és a belső hőmérséklet különbsége túl nagy, akkor már pillanatok alatt megfázhat, akár tüdőgyulladást is kaphat az ember, ha a túl hűvösre hűtött helyiségből kimegy a meleg környezetbe, aztán vissza.

Karbantartás

Klímatisztítás - Beltéri egység A split klímaberendezéseknek a beltéri egységében szűrők vannak felszerelve. Ezeknek az a feladata, hogy összegyűjtsék a szobák levegőjében levő port és egyéb szennyeződéseket. A helyes - és gazdaságos - működés érdekében a szűrőket rendszeresen tisztítani kell. Évente legalább egyszer feltétlenül érdemes szakemberrel átnézetni a berendezést, ugyanis a szűrők ugyan védik a készülék belső részeit a portól és egyéb szennyeződésektől, azonban egy idő után óhatatlanul szennyeződés rakódik le a szerkezet belső felületén. A rendszeres tisztítással és szakszerű szervizeléssel, amellett hogy kellemes hőmérsékletet élvezhet, tiszta és higiénikus is marad a szoba levegője. Klímatisztítás - Kültéri egység A klíma kültéri egységét is legalább ilyen fontos tisztítani, karbantartani. Ebben az egységben helyezkedik el a kondenzátor, amely a gőzt cseppfolyósítja a készülékben. A kondenzátor a használat során eltömődhet. Ez, amellett hogy a készülék teljesítményét károsan befolyásolja, meghibásodáshoz is vezethet, az eltömődött kondenzátorú készülék túlmelegedhet. Amennyiben odafigyel a klíma rendszeres tisztítására, meghosszabbíthatja a készülék élettartamát, és energiát takaríthat meg.

Mit jelent ha egy klíma on-off rendszerű?

Az on-off vezérlésű klímaberendezés megismeréséhez a működését kell megérteni. Nem egy rossz technológiáról van szó, a klimatizálást a múlt században így valósították meg nagy sikerrel. A klímaberendezés kültéri egysége a beltéri egységen beállított hőmérséklet tartására ki és bekapcsol. A nagyon régi vezérlésekben a beállított hűtési vagy fűtési hőmérsékletet +-2°C eltéréssel tartotta a helyiségben. Ha 24°C volt beállítva hűtés üzemmódban, akkor 22°C foknál a kültéri egységet kikapcsolta majd 26°C -nál bekapcsolta a hőmérséklet szabályzó. A technika fejlődésével ez az érték fél Celsius fokra csökkent, a mechanikus hőmérséklet szabályzást felváltotta az elektronikus szabályzás. A klímaberendezéseket távirányítóval lehetséges vezérelni. Kisebb hőmérséklet ingadozást biztosítottak hőleadás közben. Az inverteres klímát érdemes-e használni fűtésre? Az inverteres klímaberendezés fűtésre használható, hatásfoka 0°C felett kiváló. 1 kW villamos energiából, képes előállítani akár 5 kW hőenergiát. Az energiabesorolási táblázatban COP szóval jelölik meg.

Ismeretes ezenkívül az AA energiaosztályos besorolása is. Azonban meggondolandó választás azoknak, akik viszonylag keveset, és inkább csak HŰTÉSRE használják a készüléket, mert ilyenkor lassú lesz a RENTABILITÁSA.
(Ebben az esetben a megtakarítást az üzletben hagyják a vásárláskor és igen lassú lesz a megtérülés.)

Klímaberendezés Kiválasztása Bemutatófilm

Get the Flash Player to see this player.

Szűcs Mihály Cégtulajdonos Névjegy

RPont Hirdetés

Bejelentkezés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 2 vendég böngészi

Keresés a honlapon

Hogyan könnyíthetjük meg betörőink munkáját?

RPONT Ajánlata Látogatóinak

INVERTERES KLÍMA ELŐNYEI!

Sok szó kering manapság az inverteres klímákról, nem véletlenül, hiszen maga a fogalom sem régi dolog. Ahhoz, hogy ezeket az előnyöket érzékelni tudjuk, ismerkedjünk meg az inverteres klíma működésével!
További információért kattintson ide!

Inverteres Klíma - Működése, előnyei

Az inverteres klímáknak egyre javuló előnye továbbá, hogy évről évre olcsóbbak, valamint, hogy egyre több, további, komfortot fokozó funkcióval látják el őket!

Üdvözöljük weboldalunkon!

Ma 2013. december 08., vasárnap, Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.

RPONT Bemutatóterem Videófilm

Get the Flash Player to see this player.

RPont Bemutatóterem Partnerei

/www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/116171www_retroclub_eu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/325725www_elero_hu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/808648www_stiebeleltron_hu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/454899www_equinoxe_hu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/209087www_roma_de.jpg