széf - vagyonvédelem

Hasznos jó tanácsok

Néhányan annyira megkönnyítik a betörők munkáját, hogy kétségbe esve összeírtam olyan tennivalókat, amelyeket figyelembe véve a betörők könnyen jutnak el értékeinkhez!

A kerítés magassága lehetőleg ne haladja meg a 70 centimétert, az még könnyen átléphető. Amennyiben ez nem megoldható, a kerítés tartalmazzon minél több vízszintes, létraszerű elemet, és fontos a masszív, erős szerkezet is a balesetek elkerülése végett. Egy sűrű rácsszerkezetű, vagy sima felületű kerítés akár hosszú percekig is bosszantóan feltarthatja a munkájában a szegény betörőt.
Alacsony kerítés
A zárakat lehetőleg úgy válasszuk meg, hogy egy görbe dróttal könnyen kinyithatóak, és a zárnyelvek is jól hozzáférhetőek legyenek. Amennyiben biztonsági (cilinder) zárbetéttel rendelkezünk, még nincsen minden veszve, csak úgy kell beépíteni az ajtóba, hogy legalább egy centire kilógjon az ajtó síkjából, a könnyű eltörhetőség végett. A jól elrejtett ajtókulcsot a kilincstől maximum 2 méteres távolságban, könnyen elérhető helyen tartsuk (ha nincs saját ötletünk, forduljunk szakképzett betőrőhöz, ő tudni fogja az összes elképzelhető rejtekhelyet). Távolról is jól látható legyen, amikor a dugikulcsot épp elrejtjük jó ravaszul.
Kulcs a lábtörlő alatt
Az ablakokat, erkélyajtókat soha ne zárjuk be távozás előtt, hiszen megközelíthetetlen magasságban vannak. Az ablakpárkányokon a virágtartókat jó erősen rögzítsük, hogy nehogy baleset érje a betörőt, amikor belekapaszkodik. Az sem árt, ha egy megfelelő hosszúságú létra is el van rejtve a közelben jól. Üvegre ragasztott betörésvédő fóliát semmiképp se alkalmazzunk, hiszen szegény betörőnknek rendkívül idegesítő egy, látszólag egyszerű üvegablakot félóráig ütni egy féltéglával, komolyabb eredmény nélkül.
Nyitott ablak
A készpénzt, ékszert nehogy falba, vagy padlóba betonozott széfben tartsuk; ezek rendkívül drágák és ezeket a betörő nem tudja elvinni az otthoni lakatosműhelyébe. Széf helyett ravaszdi módon rejtsük értékeinket olyan helyre, ahol soha senki nem keresné. Amennyiben nincs valakinek saját ötlete, kérdezzen meg bátran egy betörőt, tudniillik a betörőiskola első napi tananyaga tartalmazza az összes szóbajöhető agyafúrt rejtekhelyet.
Értékeink tárolása
Sokan nem egészen szabályos módon védik meg értékeiket. Önmagukra, családjukra, és a betörőkre egyaránt veszélyes trükköket alkalmaznak. Csak akkor kezdenek gondolkodni, amikor már a vádlottak padján ülnek. Ha nem kívánunk lemondani a veszélyes trükkökről, legalább egy táblát tegyünk ki. Néhány példa: VIGYÁZAT! RÁZÓS KILINCS! SZABADON KÓSZÁLÓ MÉRGESKÍGYÓ / KROKODIL / ANYÓS! BÁRÁNYHIMLŐS GYEREK!
Kígyó
A házőrző kutyát semmiképp ne szereljük fel barát-ellenség azonosító rendszerrel, és lehetőleg tartsuk rácsos kennelben, vagy jó rövid láncra kötve a hátsó udvar végében.
Házőrző kutya
Riasztóberendezésre pedig Önnek végképp nincsen szüksége, hiszen a világon mindenki úgy tudja, hogy Ön szegény ember, ez látszik a házán és az autóján is. Azt például, hogy a kispárna húszezressel van kitömve, csak a család tudja. Meg a Feri, de őbenne meg lehet bízni. És persze a Feri felesége (ja igen, a múltkor a húga is itt volt amikor…). És az Ica a szomszédból. De más biztosan nem tudhatja. Talán a villanyszámlás. Meg a gázos. Esetleg tudhatja még a… ja igen és a…
Riasztóberendezés
Ha esetleg mégis csináltatunk riasztót, ügyeljünk a következőkre: a riasztóberendezés kikapcsolója egy, a zsebünkből könnyen ellopható távirányító, vagy egy dróttal is könnyen nyitható kulcsos kapcsoló legyen, lehetőleg ne egy riasztóval védett helyiségben, hanem az épület külső falán, hogy a betörőnek bőven legyen ideje kísérletezni vele. Nehogy véletlenül egy nehezen kezelhető, számkombinációs billentyűzetet alkalmazzunk! Az akkumulátoros riasztót is melőzzük, ha véletlenül valaki lekapcsolná a villanyórát, akkor a riasztóközpont azonnal essen kómába. Az egész szobát befigyelő mozgásérzékelők pedig túl drágák, bőven elég lesz az ablakok sarkára rakott kis izé is. Hangjelzésnek pedig elég a legolcsóbb csipogó is, a szomszédban lakó 90 éves Kató néninek úgyis túl jó füle van, majd átjön, és jól elkergeti a betörőket. Távfelügyelet gyors reagálású kiképzett szakemberekkel? Eszedbe ne jusson!
Betörés - távfelügyelet

Megoldást keres?

Ismerje meg az RPontot Kaposvárott, a 30 éve megbízható vagyonvédelmi szakértőt! Kattintson és fedezze fel kiváló minőségű termékeinket!